Започвам официална кореспонденция с кмета на Младост, за да започне да работи! Искам от районния кмет на Младост да обясни защо не е предприела действия за ремонтиране на кухненските помещения в 189-та детска градина.
Стефан Марков, общински съветник от ДБГ от РБ, поиска от районния кмет на Младост да обясни защо не е предприела действия за ремонтиране на детска градина „100 усмивки“ и за обявяване на обществена поръчка за доставка на храна.

Марков пояснява, че след като директорът на детската градина е поставила въпроса пред Иванчева и не са последвали действия, разтревожени родители са подали сигнал до него, че след теч в ниското крило на детското заведение, част от него и кухнята са в много лошо състояние. Родителите се опасяват, че има опасност за здравословното състояние на децата им, коментира Марков.

Всеки районен кмет има законово задължение да оказва съдействие на гражданите и да  направи необходимото за осигуряване на безопасността в учебните заведения, затова призовавам Иванчева да изпълни задълженията си, добави той.