Езерото Панчарево е една от най-посещаваните дестинации в София, за жалост опасно за велосипедисти, поради постоянното преминаване и паркиране на автомобили на алеята за каране на колела. 
Според районния кмет проблемът е, че хората премахват поставените колчета и препятствия за автомобилите. Вместо да се оправдават, трябва да има глоби за нарушителите и постоянно видео наблюдение, както и ограничаване на достъпа. Общината трябва да намери начин да отговори на очакваноята на хората за сигурност безопасност по време на разходка.

Това коментира по повод отговор на свое питане за проблемите с велоалеята до езерото Панчарево Стефан Марков, общински съветник в Столичния общински съвет. 

Шофьорите заобикаляли правилата, но това не може да е оправдание за липсата на контрол. Къде е МВР, КАТ и къде са глобите на паркиралите на велоалеята, попита реторично Марков. 

След като районният кмет не може да се справи с решаването на този елементарен проблем, ще изпратя питане и предложения към кмета Фандъкова. Недопустимо е да се чака „да стане беля“, вместо да има превантивни действия и жителите на Панчарево и София да се разхождат спокойно.

Линк към отговора: http://short.bg/8EFhx