„Търсихме по-компетентния човек, който може да наследи арестувания кмет Десислава Иванчева”. Това каза в ефира на „Здравей, България” общинският съветник Стефан Марков по повод избирането на арх. Румен Русев за временно изпълняващ длъжността кмет на район „Младост”.

Марков припомни, че когато Иванчева е спечелила изборите всички са се редяли на опашка за снимка с нея, а сега никой не се осмелява да я защити публично. Повод за неговите думи е факта, че никоя от политическите сили издигнали кандидатурата на Десислава Иванчева, не понесе политическа отговорност за случващото се в района и хаоса, който последва вследствие на лошата административна работа и липсата на компетентност.

Марков поясни, че вчерашното решение на Столичния общински съвет е „по-малкото зло“ и че към новоизбрания временен кмет има високи очаквания да нормализира обстановката в Младост. Според него, този избор е по-разумния, а новоизбрания кмет трябва да започне от ден първи да решава проблеми, защото хората вече са с изчерпано търпение и няма да проявят нито ден толерантност.

Общинският съветник напомни, че „който го е страх от мечки, не ходи в гората“, като поясни, че отказът от поемане на отговорност от страна на Владимир Клисуров е меко казано странен. Не е нормално да приемеш да си заместник-кмет и да подадеш оставка защото те е страх да изпълняваш функциите на кмет на района в критичен момент.

„Казусът става все по-сложен и в случай че Румен Русев не успее да се справи със служебните си задължения и да нормализира обстановката в района, ще изпаднем в правен вакуум. Хората не се интересуват кой от коя партия е, от политически интриги и говорене, а искат да получават нормални административни услуги и „Младост” да се развива” допълни още Марков.